Stelregels van de goddelijke wet Non-Fictie/Wetten/Goddelijke wet

 

Zoals de meeste mensen al weten, bestaat het geschreven, gesneden en gesproken recht al zo lang als de menselijke beschaving zelf.

Maar wat minder bekend is, is hoe stabiel en duurzaam de fundamentele principes van wet en regels zijn geweest gedurende duizenden jaren, tot de laatste paar honderd jaar.

Onthouden van de fundamentele concepten
De concepten dat "niemand boven de wet staat" en dat "allen gelijk zijn voor dezelfde wetten", zijn sinds de tijd van de Sumerische en Ebla-beschavingen meer dan vijfduizend jaar geleden basisstelregels geweest van bijna elk hoger rechtssysteem.

Helaas is de mensheid gedurende haar hele bestaan ook geplaagd door vele systemen van pseudo-wetgeving die morele weerzinwekkendheden als slavernij, armoede, racisme, seksisme en elitarisme proberen te rechtvaardigen.

We leven in een tijd waarin zo'n herinnering aan de consistente stelregels van de wet vertroebeld en verwarrend is.
Er zijn veel machtige mensen die verkondigen dat niemand boven de wet staat, maar in één adem een minachting tonen voor zo'n stelregel wanneer ze de wetten veranderen om zichzelf te behagen en immuniteit claimen voor ondervraging of vervolging;
En er zijn velen die beweren gerechtigheid en rechten te zoeken voor onderdrukte minderheden, door vervolgens de rechten en eerlijkheid van de meerderheid te onderdrukken.